кадър: 7/8 ТВ Ето как започна тази вечер шоуто Иво Сиромахов: Днес

...
кадър: 7/8 ТВ Ето как започна тази вечер шоуто Иво Сиромахов: Днес
Коментари Харесай

Иво Сиромахов тази вечер: „Скоро може да има предсрочни избори и затова някои си траят”

кадър: 7/8 ТВ

 Ето по какъв начин стартира довечера шоуто Иво Сиромахов: 

Днес гледах откриването на Народното събрание. Досега не бях гледал откривания на парламент. Днес се загледах, тъй като ми се стори, че видях познати лица. Така най-малко ми се стори. Един народен представител не върви като един елементарен човек. Той върви малко по различен метод.

Заслушах се да чуя, какво ще кажат депутатите. И бях сюрпризиран, че не чух нищо за мажоритарни избори. А това беше първа точка от референдума на който през 2016 година гласоподаваха 3 милиона и половина български гласоподаватели. Два милиоба и половина гласоподаваха за мажоритарна изборна система в два тура. Би било доста необичайно, в случай че мажоритарната изборна система се е изгубила някъде межди изборите и първия работен ден на Народното събрание.  Дано не се е изгубила!

А може би мажоритарните избори наподобяват по друг метод, според от това дали ги гледаш отвън Народното събрание или си вътре в него. Ако си отвън Народното събрание наподобяват привлекателни, а като влезеш вътре, стартират да ти наподобяват неприятни.



Питам се за какво мажоритарната система не наподобява привлекателно, в случай че я гледаш от залата на Народното събрание. Може би, тъй като при нея, депутатите са виновни пред гласоподавателите си. А при сегашната система те са виновни единствено пред партийните си началници.  И гледат да си траят, с цел да ги сложат отново на избираеми места в листите. Защото е изцяло допустимо скоро да има нови предварителни избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР